ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Του Γιάννη Βερμισσώ

Δεν επιλέγουν ιδιωτική ασφάλιση και πληρώνουν 6 δις ευρώ από την τσέπη τους για υπηρεσίες Υγείας οι έλληνες πολίτες, ποσό που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν εάν είχαν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. 

Το στοιχείο αυτό της τεράστιας ιδιωτικής δαπάνης προκύπτει από τα στοιχεία μελέτης που αποκαλύπτει ότι οι έλληνες ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ακριβοπληρώνουν  τις υπηρεσίες υγείας.  Ωστόσο την ίδια ώρα δεν αγοράζουν ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Υγείας που θα τους απάλλασσε ή θα τους μείωνε κατά πολύ από αυτό το υπέρογκο ποσό που τελικά πληρώνουν.  Αυτό δείχνει κατά τους αρμόδιους του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης την άγνοια που επικρατεί και αποβαίνει τελικά σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών.

Τα ίδια στοιχεία της μελέτης όπως τα μεταφέρουν στο insurance-eea αρμόδιοι των ασφαλιστικών εταιρειών, δείχνουν ότι από αυτά τα 6 δις ευρώ,  τα  700 εκατ Ευρώ είναι για οδοντιατρικές πράξεις. Επίσης μεγάλο μέρος του ποσού είναι και οι αυξημένες πλέον συμμετοχές στα φάρμακα και φυσικά το υπόλοιπο είναι αυτόνομες επισκέψεις, πράξεις ίσως και τα «φακελάκια» που ακόμα υπάρχουν.  

Η «απεικόνιση» της πραγματικότητας των ιατρικών δαπανών αποκαλύπτει ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν έχει προχωρήσει σε βάθος την ενημέρωση προς τους πολίτες αφήνοντας την άγνοια να κυριαρχεί και να κρατά την απόσταση της κοινωνίας από τον κλάδο. Την ίδια απόσταση κρατά και η πολιτεία που επίσης δεν δείχνει να κατανοεί ότι η συμπληρωματική παρουσία του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Με βάση τα στοιχεία αυτά κατά πληροφορίες του insurance-eea κάποιες ασφαλιστικές εργάζονται συστηματικά ώστε να προχωρήσουν σε προτάσεις προς την κοινωνία  και να απαντήσουν στον ανταγωνισμό που υπάρχει ήδη στον κλάδο. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εταιρείες που πρωταγωνιστούν και σήμερα δίνουν λύσεις στους ασφαλισμένους τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.