ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ¨ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 173 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Συναγερμό για τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων σημαίνουν τα στοιχεία της στατιστικής επετηρίδας του κλάδου αυτοκινήτων που δημοσιοποιήθηκε χθες από την ΕΑΕΕ.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες οφείλουν να πραγματοποιήσουν σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή τους πολιτική επισημαίνουν στο nextdeal.gr στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που «μελετούν τα γραφάς». Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το ποσοστό ζημιάς του ασφαλιστικού έτους αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε στο 66% το 2016, από 62% το 2015. Η συχνότητα ζημιών σημείωσε επίσης αύξηση φτάνοντας στο 6,66% από το 6,5%.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η εξέλιξη των ζημιών του οικονομικού έτους 2016 σε σχέση με το 2015, όπου το ποσοστό ζημιάς ανήλθε στο 43%. Αν συνδυάσουμε τα στοιχεία του ασφαλιστικού και του οικονομικού έτους, προκύπτει ότι η αγορά μείωσε τα αποθέματα κατά 172,5 εκατ., τονίζουν τα ίδια στελέχη και αναρωτιούνται εάν υπήρχε τόσο περιθώριο ή οι εταιρίες μειώνουν τα αποθέματα για να παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα; Από όποια οπτική και να το δει κανείς, συμπληρώνουν, φαίνεται ότι χωρίς αύξηση ασφαλίστρων, εάν συνεχιστεί αυτός ο κακός ανταγωνισμός, η αγορά οδηγείται σε αρνητικά αποτελέσματα.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς μιλώντας στο nextdeal.gr σημειώνουν ότι έχει φτάσει η ώρα να σκεφτούν όλοι λογικά, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους για να αποζημιώνονται σωστά οι 292 χιλιάδες παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, υπογραμμίζουν και τον ρόλο της εποπτείας η οποία θα πρέπει να ελέγξει αν είναι σωστή η μείωση των αποθεμάτων αλλά και των διαμεσολαβούντων οι οποίοι πρέπει να σταματήσουν να συμβάλλουν στον κακό ανταγωνισμό και τα μεγάλα σχήματα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.