Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας???

Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Οι ασφαλίσεις υγείας φαίνεται να αποτελούν τονωτική ένεση για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters, το 2020, στην Ισπανία μόνο, σχεδόν 470.000 άνθρωποι αγόρασαν ασφάλεια υγείας, καταγράφοντας αύξηση 47% από το 2019.

Ο Frank Calderon, επικεφαλής του τμήματος υγείας της Mapfre, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι νέοι πελάτες ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά. «Οι άνθρωποι αναζητούν ευελιξία και επιλογές», είπε.

Μια μητέρα που ασφάλισε την οικογένεια της ανέφερε «Το νοσοκομείο που μας εξυπηρετεί είναι γεμάτο περιστατικά Covid και εμείς θέλουμε να έχουμε περισσότερες επιλογές».

«Τα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτα… και ο κίνδυνος μόλυνσης στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης είναι τεράστιος. Θα ήμουν ανεύθυνος αν δεν αγόραζα ασφάλιση υγείας για τη μητέρα μου», δήλωσε ένας άντρας ο οποίος ασφάλισε την 84χρονη μητέρα του.

Στη Γαλλία, όπου δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα για το 2020, η AXA δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα έσοδά της από τις ασφαλίσεις υγείας αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4%.

Και στη Γερμανία, ο αριθμός των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας αυξήθηκε κατά 1,8% στα 36 εκατ. το 2020, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα κατά 3,8% στα 42,6 δισ. ευρώ.

 

Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση υγείας αποτελεί μία μικρή αχτίδα φωτός μέσα την πανδημία για τις ασφαλιστικές της Ευρώπης.

Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα μειώθηκαν μαζί με τα κέρδη των πελατών, ενώ οι αποζημιώσεις που σχετίζονται με την πανδημία αλλά και τις φυσικές καταστροφές, έχουν αυξηθεί στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Στην Πορτογαλία, τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 18,7% σε 9,9 δισ. ευρώ το 2020, με την παραγωγή ασφαλίστρων ζωής να σημειώνει μείωση 50% – αλλά τα έσοδα από ασφάλιση υγείας αυξήθηκαν κατά 8,3% σε 949 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ, σύμφωνα με την εποπτική αρχή ASF.

Σύμφωνα με την UNESPA, στην Ισπανία, τα έσοδα από ασφάλιστρα υγείας αυξήθηκαν κατά 5,1%, ακόμη και όταν τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 8,3%, εξαιτίας των κλάδων ζωής, αυτοκινήτου και επιχειρήσεων.

«Τα ιδιωτικά νοσοκομεία συμπληρώνουν τις ανάγκες μέρους του πληθυσμού, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όταν η ζήτηση ασκεί μεγάλη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία», δήλωσε ο Pedro Carvalho, διευθύνων σύμβουλος της Tranquilidade, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Πορτογαλίας με βάση τα ασφάλιστρα και μονάδα της Generali. Ακόμη και τώρα που η πανδημία υποχωρεί λόγω των εμβολιασμών, οι ασφαλιστικές θεωρούν ότι οι πολίτες θα συνεχίζουν να αγοράζουν ασφάλιση υγείας, κυρίως επειδή τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν τεράστιες καθυστερήσεις καθώς πολλές θεραπείες και επεμβάσεις αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης δεν θα συνεχιστεί, τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η ASF.

 

Πηγή: Reuters

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.