Ενδιαφέρον για Ασφαλίσεις Υγείας

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών να αποκτήσουν ασφαλιστικό πρόγραμμα υγεία αποτυπώνεται σε έρευνα της Ipsos.  Σε αυτή το 12% των ερωτηθέντων δηλώνει την πρόθεσή του μέσα στο επόμενο εξάμηνο να αποκτήσει ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα υγείας ενώ το 32% έχει ασφάλιση υγείας. Η προοπτική αυτή δίνει βάση για περαιτέρω δυνητικές ασφαλιστικές εργασίες κάτι που θα πρέπει να καλλιεργηθεί με ανάλογες δράσεις πιθανόν και κίνητρα.

Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι και αυτό που δείχνει ότι το 42% των συμμετεχόντων σε αυτή εξέφρασαν ενδιαφέρον για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών και αγορά ασφαλιστικών προϊόντων on line αντί της προσωπικής επαφής, ενώ  το  27% δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιοι για τον τρόπο που θέλουν να ακολουθήσουν.

Η έρευνα η οποία έγινε τον Μάιο σε δείγμα 803 ερωτηθέντων κατέγραψε επίσης πώς το 20% έχει ασφάλιση ζωής και το 8% έχει ασφάλιση κατοικίας, το 11% συνταξιοδοτικά προγράμματα, το 8% επενδυτικά προγράμματα και το 3% ασφάλιση επιχειρήσεων.

Επίσης το 8% δήλωσε πρόθεση να αποκτήσει ασφάλεια ζωής, το 7% να ασφαλίσει το σπίτι του, το 7% να κάνει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το 5% να κάνει επενδυτικό και το 1% να ασφαλίσει την επιχείρησή του.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Synergon Partners, αφορούσε τις στάσεις και συμπεριφορές πολιτών και καταναλωτών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και παρουσιάστηκε σε panel στο οποίο τοποθετήθηκε και ο κ. Νίκος Δελένδας, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife FFH.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.