ΗΠΑ¨22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΗ

Τουλάχιστον 22 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να χάσουν την ασφάλισή τους την επόμενη δεκαετία στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα.

 

Ειδικότερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εκτιμά ότι το 2018 το νομοσχέδιο της Γερουσίας θα αυξήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων σε σχέση με το Obamacare κατά 15 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ η αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων θα φθάσει τα 19 εκατομμύρια το 2020 και τα 22 εκατομμύρια το 2026.

Παράλληλα, οι μεγάλες περικοπές, που προβλέπει το νομοσχέδιο της Γερουσίας, στο πρόγραμμα Medicaid, το οποίο καλύπτει τα χαμηλότερα εισοδήματα, θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων.

Τέλος, το CBO σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που δεν θα έχουν ασφάλιση υγείας μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα φθάσει τα 49 εκατομμύρια.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.