Η Αντίδραση των Ασφαλιστικών Εταιρειών απο τις Θεομηνίες Ιανός και Θάλεια

Ασφάλεια οικίας seismosΗ αντίδραση της ασφαλιστική αγοράς στις θεομηνίες, το καλύτερο επιχείρημα για την προώθηση της υποχρεωτικής ασφάλισης φυσικών καταστροφών!

Η κακοκαιρία «Θάλεια» είχε ως αποτέλεσμα να δηλωθούν 600 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με απαιτήσεις αποζημιώσεων που εκτιμώνται πως ξεπερνούν τα €5 εκατ. Άλλες 2.056 ζημιές (σσ. 2.453 σύμφωνα με την τελική εκτίμηση) έχουν δηλωθεί για την κακοκαιρία «Ιανός» που θα στοιχίσει άλλα 10-15 εκατ. ευρώ (σσ. η τελική εκτίμηση έφτασε €30,9 εκατ.) στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο ασφαλιστικός κλάδος θα δώσει πάνω από 15-20 εκατ. Ευρώ (σσ. εκτίμηση πριν από την οριστική καταγραφή) για τις ζημιές στις δυο θεομηνίες αυτές και περίπου 2.500 οικογένειες θα έχουν άμεσα μια βοήθεια για να καλύψουν τις πληγές τους. Το καλύτερο επιχείρημα για την προώθηση της τροπολογίας περί υποχρεωτικής ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών, την οποία δεν ξέχασε όπως δήλωσε πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλλον ετοιμάζει!

 

Από το Ασφαλιστικό ΝΑΙ, τεύχος 186, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020 – Η φωτογραφία είναι του Ηλία Προβόπουλου

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.