Η Ελλάδα χρωστάει με τέλος ιουνίου 362,8 δις

Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στα 362,8 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά +1 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης είναι προφανώς υψηλότερο από το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης.

Αυτό είναι λογικό γιατί καταγράφει και το ενδοκυβερνητικό χρέος, το οποίο περιλαμβάνει και τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό μέσω συμφωνιών επαναγοράς από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ δείχνουν ότι οι ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου  εκτοξεύθηκαν λόγω της πανδημίας, στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2020.

Είναι σημαντικό όμως ότι η κάλυψη των αναγκών αυτών δεν επιβάρυνε δυσανάλογα το συνολικό δημόσιο χρέος αφού ένα μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών καλύφθηκαν από το ταμειακό απόθεμα του προϋπολογισμού…

 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.