Θέμα Μεγάλο οι Ελείψεις Φαρμάκων και οι Εμβολιασμοί απο Φαρμακοποιούς

Έντονη συζήτηση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους επαγγελματίες υγείας το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις φαρμάκων αλλά και η δυνατότητα των φαρμακοποιών να εμβολιάζουν.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, αυτές αποτελούν το κυρίαρχο πρόβλημα της καθημερινότητας των φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται, αδυνατώντας να βρουν το σκεύασμα τους.

Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ, δίνουν μία διαφορετική εικόνα στο θέμα, με τον τελευταίο να μιλά για ελλείψεις περίπου 27 δραστικών ουσιών, αποφασίζοντας όμως πριν λίγες ημέρες απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών αρκετών φαρμάκων.

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η θεσμοθέτηση εμβολιασμών από τους φαρμακοποιούς.      

                                                                                               

Με τη σειρά του το Υπουργείο Υγείας, με επιστολή του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, η οποία προσυπογράφεται και από τον Νομικό Σύμβουλο του ΝΣΚ , διευκρίνισε ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση είναι καθ’όλα νόμιμη, δεν καταργεί την άσκηση της ιατρική αυτής πράξης από τους γιατρούς αλλά συνεπικουρεί στην άμεση πρόληψη των νόσων στον ευρύτερο πληθυσμό της επικράτειας.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά φαρμάκου, τις αίτιες που προκαλούν τις ελλείψεις, για τη δυνατότητα των φαρμακοποιών να εμβολιάζουν αλλά και για την επάρκεια σε εμβόλια κατά της γρίπης μίλησαν r ο φαρμακοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Μανωλόπουλος  και ο Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός κ. Ευάγγελος Φραγκούλης .

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.