Θετικά μέτρα για την ασφάλιση

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: «Νέοι Κανόνες για την καλύτερη προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων εγκρίθηκαν σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 689 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 4 αποχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στην κάλυψη των κενών και στη βελτίωση της ισχύουσας οδηγίας για την ασφάλιση οχημάτων.

Οι νέοι κανόνες ασφάλισης οχημάτων έχουν στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και την ισότιμη αντιμετώπισή τους όσον αφορά ατυχήματα και κατά την επιλογή του προγράμματος ασφάλισής τους. Η νομοθεσία προστατεύει τα θύματα ατυχημάτων, ανεξάρτητα από το αν αυτά συμβαίνουν στη χώρα διαμονής τους ή αλλού εντός Ε.Ε.

Οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, οι οποίοι έφτασαν σε προσωρινή συμφωνία στις 22 Ιουνίου, μερίμνησαν ώστε τα άτομα που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα να αποζημιώνονται ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης της ασφαλιστικής εταιρείας». Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη, καθώς όσο προχωρά η ευρωπαϊκή ενοποίησης τόσο οι διασυνοριακές ασφαλίσεις θα μεγεθύνονται και συνεπώς πρέπει να υπάρχει μιας στοιχειώδης ενοποίηση στο καθεστώς αποζημιώσεων. Αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάλει τάξη στο καθεστώς εκπροσώπησης των εταιρειών ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, για να μην τρέχουν οι ασφαλισμένοι από χώρα σε χώρα, θα έχει κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.