Οι τρεις Παγκοσμιοι μονιμοι κινδυνοι για τα επομενα 10 χρονια για την Ανθρωποτητα

Οι τρεις μόνιμοι κίνδυνοι για τα επόμενα 10 χρόνια

 

Της Ελενας Ερμείδου

Η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογία και η αστάθεια στα γεωπολιτικά είναι οι τρεις μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η μελέτη της AXA & Eurasia Group Future Risks Report 2019 αναφέρει ότι και οι τρεις αυτοί διασυνδέονται μεταξύ τους, που σημαίνει ότι μέτρα ληφθούν για την αντιμετώπιση τους θα πρέπει να είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και σε συμφωνία με όλες τις κοινότητες των μετόχων.                                                                                                 

‘Η πρόβλεψη και η κατανόηση των κινδύνων είναι ακριβώς η έννοια της ασφάλισης’ τονίζει ο Thomas Buberl, CEO της AXA, προσθέτοντας ότι η αποστολή του κλάδου ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντική όσο σήμερα σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα. ‘Όλα αυτά τα γεγονότα και οι τάσεις υπογραμμίζει ο Thomas Buberl μας προτρέπουν σε δράσεις σε ένα κόσμο που βρίσκεται σε αβεβαιότητα και δύσκολα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις’.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το αύριο και τις συνέπειες των ανθρώπινων πράξεων, ο ίδιος αναφέρει, λέγοντας πως ό,τι μας έκανε να περνάμε καλά πριν χρόνια έχει μετατραπεί σε πρόκληση για το μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή αναδείχτηκε στην έρευνα ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ειδικοί της ΑΧΑ σημειώνουν ότι η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της βιοποικιλότητας και τα προβλήματα στο περιβάλλον συνδέονται μεταξύ τους, αποτελώντας πολύ σοβαρό σημείο ανησυχίας.

Το δημογραφικό επίσης θα προκαλέσει περαιτέρω πιέσεις δημιουργώντας προβλήματα σε φυσικούς πόρους, και υποβαθμίζοντας το περιβάλλον.

Στην έρευνα που διεξήχθη από την ΑΧΑ σε συνεργασία με την Eurasia Group συμμετείχαν από 1.700 ειδικοί στην διαχείριση κινδύνων από 50 χώρες.

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.