Ο ‘Ενας στούς δύο Ευρωπαίους δεν αποταμιέυει για την σύνταξη του

Νέα έρευνα για τις συντάξεις: Ο ένας στους δύο Ευρωπαίους δεν αποταμιεύει για τη σύνταξή του!

Το 43% των ευρωπαίων πολιτών δεν αποταμιεύουν τίποτα για τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με ευρεία έρευνα της Insurance Europe σε 10.000 άτομα από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Από αυτούς, το 62% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να αποταμιεύσει, ωστόσο, το 42% δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.                                                                                              

Η έρευνα διαπιστώνει ότι η ύψιστη προτεραιότητα των ανθρώπων που αποταμιεύσουν για τη συνταξιοδότησή τους είναι η ασφάλεια των χρημάτων που έχουν επενδύσει. Επιθυμούν επίσης να είναι σε θέση να αυξήσουν ή να σταματήσουν τις εισφορές, να αφήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε απογόνους και να είναι σε θέση να μεταφέρουν ή να έχουν πρόσβαση στις αποταμιεύσεις εύκολα.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις πληροφόρησης, το 67% επιθυμεί να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με συνταξιοδοτικά προϊόντα ψηφιακά και όχι σε χαρτί. Οι ερωτηθέντες ενδιαφέρονται περισσότερο για πληροφορίες σχετικά με τις εγγυήσεις, καθώς και για το κόστος, τους κινδύνους, τις πληρωμές και την απόδοση των επενδύσεων. Τους ενδιαφέρει λιγότερο να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με επενδυτικές στρατηγικές, τη φορητότητα και την εναλλαγή.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τη σύνταξή τους, χωρίς νομισματικές προβλέψεις, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά προϊόντα ετήσιας προσόδου, το 30% προτιμά τις ευέλικτες αναλήψεις και το 19% επιλέγει εφάπαξ καταβολή. Ωστόσο, όταν δόθηκαν προβλέψεις, υπήρχε ίση κατανομή μεταξύ εκείνων που επιλέγουν ετήσιες προσόδους και εφάπαξ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Nicolas Jeanmart, Head of Personal and General Insurance, στην Insurance Europe, δήλωσε: “Δεδομένου ότι μια ανησυχητική αναλογία ανθρώπων δεν εξοικονομεί σήμερα επαρκή ποσά για τη συνταξιοδότησή τους, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συζητηθούν στην ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο το πώς μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση αυτή. Η έρευνα αποκάλυψε μια σαφή διάθεση για ορισμένα χαρακτηριστικά προστασίας που προσφέρονται παραδοσιακά από τους ασφαλιστές, όπως οι εγγυήσεις. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να επιτρέπουν στους ασφαλιστές να εκπληρώνουν τον σημαντικό ρόλο τους στην αντιμετώπιση του χάσματος των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων”.

Διαβάστε εδώ την έρευνα (στα αγγλικά).

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.