Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις έδωσαν οι ασφαλιστές για σπίτια που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Τους τελευταίους 12μήνες (Σεπτέμβριος 2020 – Σεπτέμβριος 2021) η ελληνική ασφαλιστική αγορά, οι ασφαλιστικές εταιρείες, αυτές οι «αφερέγγυες», «αναξιόπιστές» «άχρηστες» (βάλτε όσα κοσμητικά επίθετα θέλετε) κλήθηκαν να καταβάλλουν αποζημιώσεις για ζημιές που έπαθε η περιουσία πολιτών από φυσικά φαινόμενα σε 6.200 περιπτώσεις. 

Ειδικότερα οι ασφαλιστικές εταιρείες, μικρές ή μεγάλες, ελληνικές ή «ξένες» εκλήθησαν να αποζημιώσουν πληγέντες πολίτες σε οκτώ συμβάντα φυσικών καταστροφών : βροχοπτώσεις από τον Ιανό, πλημμύρες στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στην Αττική (Μήδεια), σεισμός Σάμου, σεισμός στη Θεσσαλία (Τύρναβος), πυρκαγιές στην Κορινθία και τα Γεράνεια όρη, δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, την Αττική κ.ά., σεισμός στην Κρήτη (Αρκαλοχώρι). 

Από αυτά τα περιστατικά, όπως ανέφερε ο πρέοδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωςη Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) κ. Ερρίκος Μοάτσος, δηλώθηκαν περίπου 6.200 ζημιές που αντιστοιχούν σε αποζημιώσεις συνολικού ύψους 106 εκατ. ευρώ. Στα παραπάνω θα πρέπει σύντομα να προστεθούν και οι ζημιές της κακοκαιρίας Μπάλλος του Οκτωβρίου, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Οι υπόλοιποι πληγέντες, περιμένουν την «κρατική αρωγή». Προφανώς όλοι την δικαιούνται αφού πληρώνουν φόρους. Επίσης κάποιοι εκ των πραγμάτων-λόγω χαμηλών εισοδημάτων- όντως μπορεί να μην τους περισσεύουν για μία ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη. Όμως υπάρχουν και αυτοί που «έχουν τον τρόπο τους» αλλά προτιμούν τα 100-200 ευρώ το χρόνο για την ασφάλιση του σπιτιού τους να τα «τρώνε» αλλού…

Τι να κάνουμε έχει και η ασφαλιστική αγορά τους «αρνητές» της! Αυτούς τους «αρνητές» πρέπει να πείσουν οι ασφαλιστές για την αναγκαιότητα της ασφάλιση

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.