Πάνω από 62 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για φυσικές καταστροφές

Tα τελευταία χρόνια, με τις δυστυχώς πολλαπλές περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών που έπληξαν και τη χώρα μας, η ελληνική ασφαλιστική αγορά στάθηκε δίπλα στους ασφαλισμένους της και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέβαλε τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν, αποδεικνύοντας το ζωτικής σημασίας ρόλο της στην κάλυψη των πληγών που αφήνει πίσω της μία καταστροφή.

Από τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» πριν από ένα περίπου χρόνο (18-19 Σεπτεμβρίου 2020) μέχρι και τις τελευταίες ζημιές του σεισμού στη Θεσσαλία (3-4 Μαρτίου 2021) η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε σε αποζημιώσεις 62,5 εκατ. ευρώ για καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Το ποσό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και η παρέμβαση του ασφαλιστικού κλάδου πιο αποτελεσματική εάν τα ασφαλισμένα ακίνητα (αλλά και αυτοκίνητα, τα οποία δεν είναι συνήθως ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές) ήταν πολύ περισσότερα. Δυστυχώς όμως «μόνο το 15% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ., δηλαδή σχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα, κάτι που πρέπει να προβληματίσει την πολιτεία», όπως επισημαίνουν ασφαλιστικοί παράγοντες.

Ίσως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει!

 

Αναδημοσίευση από την εφημεριδα Nextdeal, τεύχος 478

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.