Ποιες μετοχές και γιατί σώθηκαν απο τον Πανικό…

Ελαστρον, Εβροφάρμα, Κλωστήρια Ναυπάκτου, από τις ελάχιστες μετοχές που διασώθηκαν από την χθεσινή “τέλεια καταιγίδα”.
       Στο –12,24% η νέα ακραία διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη, στο -16,09% για τον Τραπεζικό κλάδο, που από την αρχή του έτους έχει εξαϋλωθεί -62,71%.
     Και όμως οι “μικρούλες”, με μηδενική έκθεση σε funds και επενδυτικά χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβάνονται στις λιγοστές περιπτώσεις- εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα- παρουσιάζουν- συγκριτικά πάντα- συμπεριφορά καλύτερη από τα blue chips.
  • Ένα από τα πλεονεκτήματα τους και ασπίδα στο κύμα των επιθετικών πωλήσεων, η σημαντική θέση των βασικών μετόχων, στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών σε συνδυασμό με την περιορισμένη ελεύθερη διασπορά.
Αναλυτικότερα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Εβροφάρμα, οι Πασχάλης και Αθανάσιος Παπαζηλάκης έχουν από 38,71% και 37,31% αντίστοιχα, σύνολον 76,02% με το free float στο 24% του μετοχικού κεφαλαίου
  Στην Έλαστρον, οι Καλπίνης Αθανάσιος και Καλπίνη Ελβίρα έχουν, από κοινού με τον Σίμο Παναγιώτη, ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 40% ωστόσο η πραγματική ελεύθερη διασπορά είναι, αναλογικά, μικρή και ελεγχόμενη από τους βασικούς μετόχους.                                     
                                                                                                                                            
   Στα δε Κλωστήρια Ναυπάκτου, τα μέλη της οικογένειας Πολύχρονου (Αικατερίνη και Βασίλειος, Δημήτριος) ελέγχουν, άμεσα, το  75% του μετοχικού κεφαλαίου
 
 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.