ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 19″ΕΩΣ ΤΟΝ 20″ ΑΙΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λευκώματος με τίτλο «Συλλεκτικά Ασφαλιστήρια Με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία από το 19ο έως τον 20ό αιώνα» συνεργασίας των Εκδόσεων Μίλητος και των Εκδόσεων Σπύρου.

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», παραβρέθηκαν εκατοντάδες στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και άλλοι προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κωστής Σπύρου, εκδότης –δημοσιογράφος, ο οποίος παρουσίασε εν συντομία το μέχρι τώρα έργο των εκδόσεων Σπύρου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος ΚαραγεώργοςΔιευθυντής Σύνταξης του Nextdeal.

 

 

Ο κ. Κωστής ΣπύρουΟ κ. Κωστής Σπύρου

Ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος Ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κρις Σπύρου, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του New Hampshire, ο κ. Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Ασφαλιστικής

Ο κ. Κρις Σπύρου υπογράμμισε ότι το Λεύκωμα συμβάλλει στην ανάδειξη της πλούσιας ασφαλιστικής ιστορίας αλλά και στην αξία της ασφάλισης και πρότεινε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά να πραγματοποιήσει μια έρευνα για τις ασφαλιστικές καλύψεις των περιουσιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Κρις Σπύρου
Ο κ. Κρις Σπύρου

Ο κ. Θεόδωρος Μητράκος αναφερόμενος στην παρουσίαση είπε ότι είναι για μια εκδήλωση που διαφέρει από όσες έχει παρακολουθήσει έως τώρα στην ασφαλιστική αγορά. Επίσης, χαρακτήρισε την έκδοση του Λευκώματος, ως μια αξιοθαύμαστη ιδέα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα ως μια απόδειξη της συμβολής της ασφάλισης στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια, έθεσε τον προβληματισμό για το φαινόμενο της υπασφάλισης που κυριαρχεί στη χώρα μας. Εκτίμησε ότι για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι παράγοντες και εξήρε τον ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Ο κ. Θεόδωρος Μητράκος
Ο κ. Θεόδωρος Μητράκος

Ο κ. Μαζαράκης συμφώνησε ότι η ανάπτυξη της αγοράς είναι υπόθεση όλων και έθεσε ως πρώτο στόχο να επανέλθει η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου στα επίπεδα του 2009, δηλαδή να ξεπεράσει τα 5,4 δισ. ευρώ από 3,9 δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Αναφερόμενος στο Λεύκωμα χαρακτήρισε την έκδοση σημαντική για τον χώρο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ευάγγελος Σπύρου αποτύπωσε την ψυχή του ασφαλιστή.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης
Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης

Το Λεύκωμα παρουσίασαν ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, Πρόεδρος Ομίλου DEMCO και Alpha Media Group,ο κ. Νικόλαος Φράγκος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Eurolife ERB Ασφαλιστική μέλος του Ομίλου FAIRFAX και ο κ. Ευάγγελος Γ. Σπύρου, Συγγραφέας.

Το πάνελ (Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ο κ. Νικόλαος Φράγκος, ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και ο κ. Ευάγγελος Σπύρου)
Το πάνελ (Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ο κ. Νικόλαος Φράγκος,
ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και ο κ. Ευάγγελος Σπύρου)

Ο κ. Κοντομηνάς σε ένα γενικότερο σχόλιο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αξίζει μιας καλύτερης τύχης, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα προσφέρει στη χώρα και το κοινωνικό σύνολο και επανέλαβε την άποψή του περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, σημείωσε ότι δεν είναι έντονες οι αντιδράσεις της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Επίσης έκανε λόγο για ανύπαρκτο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο επιβαρύνει με δυσβάστακτες εισφορές τους ασφαλισμένους, παρέχοντας τραγικές υπηρεσίες περίθαλψης και πενιχρές συντάξεις.

Ζήτησε τη θέσπιση κινήτρων από την Πολιτεία ώστε η ιδιωτική ασφάλιση να καλύψει τα μεγάλα κενά του κρατικού συστήματος. Χαρακτήρισε το βιβλίο μια σημαντική πρωτοβουλία του κ Ευάγγελου Σπύρου, στενού συνεργάτη στο παρελθόν όπως τον χαρακτήρισε και κάλεσε τους πολίτες να το προμηθευθούν ώστε να μάθουν πολλά για την ιστορία και της σημασίας της ασφάλισης.

Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς
Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο κ. Φράγκος εξήρε τη σημασία της ασφάλισης, η οποία αναδεικνύεται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και πρόσθεσε ότι το Λεύκωμα έχει και εκπαιδευτική αξία και θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στους φοιτητές της ασφαλιστικής επιστήμης.

Ο κ. Νικόλαος Φράγκος
Ο κ. Νικόλαος Φράγκος

Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι το βιβλίο αποτυπώνει την ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστές πρέπει να είναι υπερήφανοι για το επάγγελμά τους.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου
Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Ο κ. Νίκος Χατζηγεωργίου από τις εκδόσεις Μίλητος αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του Λευκώματος, στα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης και την πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Σπύρου.

Ο κ. Νίκος Χατζηγεωργίου
Ο κ. Νίκος Χατζηγεωργίου

Τέλος, ο κ. Eυάγγελος Σπύρου ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους και υπογράμμισε ότι η έννοια της ασφάλισης είναι στενά δεμένη με την ελληνική ιστορία από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ευάγγελος Σπύρου
Ο κ. Ευάγγελος Σπύρου

Το Λεύκωμα που αναδεικνύει την προσφορά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και του θεσμού της ασφάλισης μέσα από ασφαλιστήρια συμβόλαια, περιλαμβάνει δεκάδες Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία, από την ιδιωτική συλλογή του εκδότη – συγγραφέα κ. Ευάγγελου Σπύρου. Στα συμβόλαια, «αποτυπώνεται» ο στενός δεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όπως παραδείγματος χάριν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

 

 

Έκθεση εικόνων

  • Click to enlarge image 0001.jpg
  • Click to enlarge image 0003.jpg
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.