Τα Φυσικά Φαινόμενα συναντούν την Ιδιωτική Ασφάλιση

Ασφάλεια οικίας seismosΤου Γιάννη Βερμισσώ

Όλο και συχνότερα η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, τα φυσικά φαινόμενα χτυπούν την Ελλάδα. Διάφορες περιοχές της χώρας έχουν πληγεί. Καταστροφές κάθε μεγέθους έχουν συμβεί. Η ασφαλιστική αγορά παρούσα αλλά «διακριτικά». Οι ασφαλισμένες περιπτώσεις ισχνές μπροστά στις ανασφάλιστες. Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, με μεγάλα τραύματα αναζητούν βοήθεια. Το κράτος συνεχίζει να δίνει «ότι μπορεί», το «καλύτερό του». Όμως αρκεί; Πόσο μπορεί να συνεχιστεί η περιπτωσιολογική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του απροσδόκητου –καιρικού φαινομένου-.  Εφόσον η κλιματική αλλαγή πλήττει και την χώρα μας πλέον, και οι κάποτε τηλεοπτικοί τυφώνες, κυκλώνες,  πλημμύρες κ.α γίνονται πραγματικότητα, θα πρέπει και η πολιτεία να απομακρυνθεί από την παλαιά λογική του «θα δούμε τι θα κάνουμε» άμα συμβεί.

Επιβάλλεται η συντεταγμένη προσπάθεια του κράτους , η οργανωμένη αντιμετώπιση, και φυσικά και η αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης η οποία ακόμα βρίσκεται στις παρυφές συνεχίζοντας με τον βεβαιωμένο αναποτελεσματικό τρόπο  να διαμηνύει ότι μπορεί να παίξει ρόλο σε συνεργασία με το κράτος στην ασφάλιση καταστροφών από φυσικά φαινόμενα. Το αδιέξοδο φανερό. Ούτε οι ιδιώτες αναπτύσσονται ούτε το κράτος δημιουργεί υποδομές προστασίας για τους πολίτες.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.