Άκυρο το πρόστιμο των 250 € για τα ανασφάλιστα οχήματα

Των Νίκης Ζορμπά – Σπύρου Δημητρέλη

50a3c89271a14a518f26c4734382698aΑκυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα – παράβολα των 250 ευρώ για το 1,1 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο Ι.Χ.

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα αποφάσισε ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους που έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο μέσω του taxisnet ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα, καθώς θα τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος.

Παράλληλα, επειδή μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους είτε έπεσαν θύματα των λαθών που υπάρχουν στα διάφορα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών μέχρι τις 14 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί νέα διασταύρωση θα επιχειρηθεί να διορθωθούν τα λάθη που υπάρχουν στα σχετικά αρχεία.

Οσον αφορά τους περίπου 11.000 φορολογούμενους που ήδη προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους και στην πληρωμή του παραβόλου – προστίμου των 250 ευρώ, αυτό θα τους επιστραφεί άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών με πιστωτικό. Ωστόσο, για την επιστροφή θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει από τη Βουλή.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρόστιμο – παράβολο για τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 ευρώ στα 100 ευρώ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι θα διενεργηθεί νέα διασταύρωση μετά τις 14 Ιουλίου, καλό θα ήταν όσοι φορολογούμενοι εμφανίζονται να είναι ανασφάλιστοι βάσει λάθους που έχει γίνει από την ασφαλιστική τους εταιρεία, να επικοινωνήσουν μαζί της για τη διόρθωση. Αντίθετα, όσοι έχουν στην κατοχή τους οχήματα για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή, έχουν κατατεθεί πινακίδες ή έχουν αποσυρθεί καλό θα ήταν να περιμένουν τη νέα διασταύρωση προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστώσουν αν εμφανιστούν και πάλι ως κάτοχοι ανασφάλιστου ΙΧ.

Πάντως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, όποιος πολίτης θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζητήματα του ΙΧ του που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες έχει το δικαίωμα να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα σχετικά δικαιολογητικά και να αποκαταστήσει την εικόνα του οχήματός του στα κρατικά αρχεία.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.