Επενδυτική Στρατηγική στην εποχή του Χρηματιστηριακού πανικού!!!

του Ηλία Ζαχαράκη**

Όταν η αγορά χάνει το 20% της αξίας της μέσα σε μία εβδομάδα, με τον τραπεζικό κλάδο να δοκιμάζει και πάλι τις τιμές των ιστορικών του χαμηλών, μιλάμε για τον απόλυτο πανικό.

Το Xρηματιστήριο καλώς ή κακώς έχει προεξοφλήσει το χειρότερο σενάριο για την οικονομία.

Το πρόβλημα με την κρίση είναι ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί η ζημιά που θα προκληθεί στο μέλλον.

Τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να διαφαίνεται το μέγεθος της ζημιάς.

  • Το μόνο θετικό που φαίνεται στην παρούσα είναι η ύφεση που παρουσιάζει η Κίνα τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση φαίνεται να εφάρμοσε  εγκαίρως μέτρα γεγονός που θα βοηθήσει πιο γρήγορα σε ύφεση.           
  •                                                                                   

Σύντομα οι τίτλοι που πιέστηκαν και η κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει τα οικονομικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αντιδρούν πρώτες στην αγορά κλείνοντας την ψαλίδα της πτώσης. Εταιρίες τροφίμων, utilities και πολλές ακόμα εταιρίες πιθανότατα να μην επηρεαστούν καθόλου από την όλη κατάσταση.  Από την άλλη οι αδάνειστες και με ρευστότητα εταιρίες θα ωφεληθούν σημαντικά από την όλη κατάσταση.

Ο Γενικός Δείκτης με απώλειες στο -39,79% και ο FTSE -39,62%. Ο τραπεζικός με τις μεγαλύτερες απώλειες -55,57% με τον FTSEm με απώλειες -37,40%.

Ο μόνος τίτλος που είναι με κέρδη αυτός της ENTERSOFT με -4% χάνοντας παρόλα αυτά το -8% της αξίας του, από την τιμή εισαγωγής στις αρχές της εβδομάδας.

Μεσοπρόθεσμα η αγορά έχει γυρίσει πτωτική παρόλα αυτά το επόμενο διάστημα το πιο πιθανό είναι να δώσει μία σημαντική διόρθωση της πτώσης διορθώνοντας την υπερβολή του τελευταίου διαστήματος.

Σε αυτή την περίπτωση θα δώσει την ευκαιρία στους έχοντες τίτλους να επανεκτιμήσουν την κατάσταση  και παράλληλα μπορεί να δώσει σημαντικά κέρδη σε αυτούς που τοποθετούνται σε καλές εταιρίες στην διάρκεια της πτώσης.

Τεχνικά σε ημερήσια γραφήματα είναι νωρίς πάρουμε κάποιο αγοραστικό σήμα με τα ωριαία γραφήματα σε δείκτες και στην πλειονότητα των μετοχών να μας έχουν δώσει αγοραστικά σήματα με stop το χαμηλό της αγοράς.

 

**Fast Finance

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.