ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας: η ασφάλειά σας και στο εξωτερικό! (video)

Ίσως ένα ταξίδι για σκι να πάει στραβά ή να γλιστρήσετε στην πισίνα – όλοι έχουν να διηγηθούν μια δυσάρεστη ιστορία σε ταξίδι. Όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να έχετε πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε με την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.

 

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας;

Όπως ενημερώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για μια δωρεάν κάρτα που σας προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σας σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

Σημαντική σημείωση – η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας:

– δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων,
– δεν καλύπτει τις δαπάνες σας αν ταξιδεύετε ειδικά για να λάβετε ιατρική περίθαλψη,
– δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα σας μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Προσοχή: όταν μεταφέρετε τη συνήθη κατοικία σας σε μια άλλη χώρα, πρέπει να εγγραφείτε εκεί μέσω του εντύπου S1 αντί να χρησιμοποιείτε την Ευρωπαϊκή σας Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας για να λαμβάνετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα αυτή.

Κάντε λήψη της εφαρμογής «Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας» για το smartphone σας!

– App Store
– Google Play
– Windows Store

Οδηγός χρήσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας στις 28 χώρες της ΕΕ και στην Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες σχετικά με την κάρτα, τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, καλυπτόμενες θεραπείες και δαπάνες, τους τρόπους διεκδίκησης αποζημιώσεων και τους αρμόδιους επικοινωνίας σε περίπτωση απώλειας της κάρτας σας, καθώς και λειτουργία υπενθύμισης της ημερομηνίας λήξης της κάρτας. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες όταν το τηλέφωνό σας (smartphone) είναι εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 25 γλώσσες, με επιλογή για εύκολη μετάβαση από τη μία γλώσσα στην άλλη.

Σημείωση:

– Για τεχνικούς, νομικούς λόγους και λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, η εφαρμογή ΔΕΝ αντικαθιστά την κάρτα. Δεν είναι δυνατή η παραγωγή ή η λήψη της κάρτας προς χρήση.
– Η ΕΚΑΑ ΔΕΝ αντικαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.
– Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΕΝ είναι αρμόδια για την έκδοση καρτών ΕΚΑΑ· οι κάρτες εκδίδονται δωρεάν από τον εθνικό πάροχο ασφάλισης υγείας.
– Κατά τη χρήση της εφαρμογής για πρώτη φορά απαιτείται η λήψη ορισμένων δεδομένων (περίπου 25MB). Θα επιβαρυνθείτε με τις εφαρμοστέες χρεώσεις της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Συνιστάται να προβείτε στη λήψη όλων των δεδομένων πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.