ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 300 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Κατά 6,1% αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό των 300 μεγαλύτερων συνταξιοδοτικών ταμείων παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του έτους 2016, φτάνοντας τα $15,7 τρισ, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας Pensions & Investments και της Willis Towers Watson.

Οι θετικές αποδόσεις της αγοράς για όλες τις κύριες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων συνέβαλαν στην αύξηση του ενεργητικού των συνταξιοδοτικών ταμείων σε ένα έτος που χαρακτηρίζεται από αστάθεια της αγοράς, πολιτικές αναταραχές και αποκλίσεις από
νομισματικές πολιτικές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Βόρεια Αμερική έδειξε τον πιο αισθητό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7% στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι περιφέρειες της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού παρουσίασαν ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 3,1% και 2,8% αντίστοιχα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο στο ενεργητικό των συνταξιοδοτικών ταμείων, αντιπροσωπεύοντας το 38,6%. Ακολουθεί η Ιαπωνία με μερίδιο 12, 5%, η Ολλανδία με μερίδιο 6,4% και η Νορβηγία με μερίδιο 5,7%. Στην πέμπτη θέση σκαρφάλωσε ο Καναδάς, ξεπρνώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας 5,4%. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην έκτη θέση με μερίδιο 4,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, 28 νέα ταμεία εισήλθαν στην κατάταξη των 300 τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις ΗΠΑ να σημειώνουν τη μεγαλύτερη συμβολή (13 ταμεία). Η Γερμανία και το Μεξικό παρουσίασαν τις υψηλότερες καθαρές ζημιές, χάνοντας 4 ταμεία έκαστη. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο αριθμό ταμείων στην κατάταξη (134), ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο (26), τον Καναδά (18), την Ιαπωνία και την Αυστραλία (και οι δύο από 16).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.