ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Του Naeem Aslam

Το “κρυπτονόμισμα” είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος μιλά για “εξωτικές” επενδύσεις. Το ερώτημα είναι: Πρόκειται για μία πραγματικά εξωτική επένδυση; Και πώς καθορίζεται μια εξωτική επένδυση; Η εξωτική επένδυση επαναφέρει μνήμες από τη “μανία της τουλίπας” στην Ολλανδία, η οποία έσβησε το 1637. Από τη γένεση του Bitcoin το 2009 με τιμή μισό σεντ, η τιμή του έχει φτάσει ακόμη και τα 5.000 δολάρια.

Ανησυχείτε για μία “συντριβή”; Πάρτε παράδειγμα από τον Nasdaq

 
Η γενική συναίνεση μεταξύ της επενδυτικής κοινότητας είναι ότι η τιμή του Bitcoin βρίσκεται σε περιοχή γιγαντιαίας “φούσκας”, η οποία θα σκάσει. Στο κάτω κάτω, έχουμε δει πολλά ατυχήματα στην αγορά μετοχών από τη γένεσή της. Ο δείκτης Nasdaq, των blue-chips, υπέστη τεράστιο πλήγμα από τη φούσκα στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς “βυθίστηκε” κατά 78% σε διάστημα 30 μηνών έως το 2002.

Μπορεί το Bitcoin να αξίζει 619.047 δολάρια σε δέκα χρόνια;

 
Η αγορά όχι μόνο έχει ανακάμψει από αυτό το επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα και σήμερα έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 26%. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 486% από το χαμηλό επίπεδο στο οποίο βρέθηκε όταν έσκασε η φούσκα. Για κάθε trader, η συντριβή του Nasdaq έχει γίνει περίπτωση μελέτης, αλλά στην πραγματικότητα τέτοιου είδους συντριβές συμβαίνουν συνεχώς και σε όλες τις αγορές.

 
Γιατί τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν
 
Σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο επιδιώκει να αποκτήσει κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, το Bitcoin είναι πιο ελκυστικό στην πλειοψηφία των επενδυτών παγκοσμίως σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά στον κόσμο, αυτή των ΗΠΑ.
 
Υπάρχει περιορισμένη προσφορά και το νόμισμα απλά δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί. Είναι κάτι περισσότερο από τέλειο για τον νέο κόσμο της τεχνολογίας. Οι καταναλωτές προχωρούν όλο και περισσότερο σε αγορές μέσω διαδικτύου και το Bitcoin ανταγωνίζεται τα άλλα νομίσματα σε αυτόν τον τομέα. Δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας και της διαθεσιμότητάς του σε όλες τις ηπείρους, οι επιχειρηματίες του διαδικτύου λανσάρουν περισσότερα προϊόντα που εστιάζουν ειδικά στις αγορές αυτές. Οι καταναλωτές στρέφονται από το παραστατικό χρήμα και τις τράπεζες στο Bitcoin και αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση.
 
Η μεταβλητότητα είναι ισχυρή αλλά όχι για πολύ
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι υπερβολικές ανοδικές και πτωτικές διακυμάνσεις του Bitcoin δημιουργούν σημαντική αναταραχή για τους traders. Οι κερδοσκόποι συνεχώς τοποθετούν και αποσύρουν τις τοποθετήσεις τους και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που διατηρείται η μεταβλητότητα. Ωστόσο, αν εξετάσει κανείς το πώς διαμορφώνονται πρόσφατα οι τιμές, η καμπύλη τιμών φαίνεται εξαιρετικά στέρεη και αυτό οφείλεται κυρίως στην εισροή κεφαλαίων από την Κορέα και την Ιαπωνία. Τον Μάιο του 2017, η υπεγράφη Διακήρυξη της Νέας Υόρκης με τον στόχο να διευθετηθεί ο οδικός χάρτης των τεχνικών και πολιτικών ζητημάτων. Η Αυστραλία πρόκειται επίσης να ρυθμίσει τις συναλλαγές εικονικών νομισμάτων και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη τη διαφάνεια και ισχύ για την Αυστραλιανή Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών.
 
Με την πάροδο του χρόνου, πρόκειται να έχουμε περισσότερα προϊόντα όπως τα futures, τα ETFs, τις επιλογές λόγω της υψηλής ζήτησης και αυτό θα καταστήσει τις τιμές πιο σταθερές.
 
Πώς να προσθέσετε και να διαχειριστείτε την μεταβλητότητα των Bitcoins στο χαρτοφυλάκιό σας
 
Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί για την επιτυχία και η διαχείριση κινδύνων είναι η πόρτα. Οι επενδυτές συχνά κάνουν το λάθος να επενδύουν το σύνολο των κεφαλαίων τους σε ένα συγκεκριμένο asset, καθώς αυτό τους αφήνει ευάλωτους σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η μεγαλύτερη μεταβλητότητα στο Bitcoin δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποτελεί μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Η στρατηγική που είναι διάσημη για την υιοθέτηση της μεταβλητότητας στο χαρτοφυλάκιό σας ονομάζεται στόχευση / κλιμάκωση μεταβλητότητας σε συνεχή βάση. Ο δείκτης S&P 500 είναι ένας καλά διαφοροποιημένος δείκτης και συνεπώς η μεταβλητότητα είναι πολύ χαμηλότερη. Για να προσθέσετε Bitcoins στο χαρτοφυλάκιό σας, εξετάστε το ποσοστό μεταβλητότητας του S&P 500 και προσθέστε το ίδιο ποσοστό σε Bitcoin στο δικό σας χαρτοφυλάκιο.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του Bitcoin; 619.047 δολ. ανά ψηφιακό νόμισμα

 
Υπάρχουν συνολικά σχεδόν 21 εκατομμύρια Bitcoins. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, εάν η ζήτηση για Bitcoins αυξάνεται μόνο κατά 4% ανά έτος, αποκομίζετε το 4% από την αξία της παγκόσμιας ζήτησης (Κεφαλαιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς= 72,3 τρισ. δολ. + Επαγγελματική διαχείριση παγκόσμιας αγοράς ακινήτων = 7,4 τρισ. δολ. + Παγκόσμιο χρέος = 199 τρισ. δολ. + Δείκτης MSCI της κεφαλαιοποίησης όλων των αγορών των χωρών παγκοσμίως = 50.025 τρισ. δολ.), δηλαδή η τιμή για κάθε Bitcoin ανέρχεται στα 619.047 δολάρια. Ωστόσο, εάν η προσφορά του Bitcoin καταστεί απεριόριστη, κάτι που είναι εφικτό, επειδή τον Αύγουστο είχαμε ένα φαινόμενο “διχοτόμησης” που γέννησε το Bitcoin cash, τα πράγματα θα άλλαζαν σημαντικά. Αν η προσφορά δεν είναι περιορισμένη, το βασικό θεμέλιο των κρυπτονομισμάτων θα εξαφανιζόταν και ορισμένα στοιχεία τους θα βρίσκονταν πια στο ίδιο επίπεδο με αυτό των νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών.

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.