Όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στις συνεταιριστικές ασφαλιστικές!

Οι Ευρωπαίοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε αλληλασφαλιστικές και συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες και επιλέγουν να ασπαστούν το μοντέλο συνεταιριστικής ασφάλισης / αλληλασφάλισης όταν εξετάζουν τις επιλογές ασφάλισής τους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη νέα Έκθεση των AMICE/ICMIF για το μερίδιο της αλληλασφαλιστικής αγοράς έτους 2020. Η έκθεση καλύπτει 28 χώρες: 23 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία, τη Σερβία, την Ελβετία, την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βασικά στοιχεία της έκθεσης συνοψίζονται ως εξής:

  • Οι αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες είναι πλέον υπεύθυνες για περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των ασφαλίσεων στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 33,4% το 2020, που αντιπροσωπεύει έσοδα από ασφάλιστρα ύψους 469 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια: το 2011, οι ευρωπαϊκές αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές ασφαλιστικές κατέγραψαν συνολικά 5 δισ. ευρώ ασφάλιστρα, με μερίδιο 29,7% στο σύνολο των ευρωπαϊκών ασφαλίσεων.
  • Κατά τη δεκαετία 2010-2020, οι αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες πέτυχαν συνολική αύξηση του όγκου των ασφαλίστρων κατά 32,1%. Όσο αφορά τον όγκο των ασφαλίστρων κλάδου γενικών, το ποσοστό είναι υψηλότερο: 38,9%. Τα αντίστοιχα μεγέθη για τη συνολική αγορά είναι ανάπτυξη κατά 14,3% και 27,8% αντίστοιχα.
  • Το 2019-2020, οι αλληλασφαλιστικές και συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες αύξησαν το μερίδιό τους σε πολλές τοπικές ασφαλιστικές αγορές, ιδιαίτερα στη Γαλλία (5,1%) και τη Σουηδία (5,0%). Το μερίδιο αγοράς του κλάδου είναι 60%+ στην Ολλανδία, λίγο λιγότερο από 60% στη Γαλλία και πάνω από 50% στην Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Δανία και τη Σουηδία. Πλησιάζει το 50% στη Φινλανδία και τη Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της AMICE, Grzegorz Buczkowski, δήλωσε: «Οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο και δίνουν μεγαλύτερη αξία στην προσέγγιση της αλληλασφάλισης / συνεταιριστικής ασφάλισης για τη διαχείριση του κινδύνου. Εκτός από την προσφερόμενη κάλυψη, οι καταναλωτές εκτιμούν την εστίαση σε αξίες όπως η βιωσιμότητα, οι υπηρεσίες, η δημοκρατία και η υποστήριξη στην κοινωνία».

Η Sarah Goddard, Γενική Γραμματέας της AMICE, δήλωσε: «Αυτή η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα δείχνει ότι οι αλληλασφαλιστικές/συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αυξήσει σταθερά το μερίδιο αγοράς τους τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στο βαθμό που παρουσιάζουν αυξήσεις στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα την ώρα που η ενοποιημένη ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει μείωση των εσόδων από ασφάλιστρα. Οι ευρωπαίοι ασφαλισμένοι αποδεικνύουν τη δύναμη και τη σταθερότητα του μοντέλου αλληλασφάλισης / συνεταιριστικής ασφάλισης το οποίο εκτιμάται για την πελατοκεντρική του προσέγγιση».

Διαβάστε την έκθεση εδώ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.