Μετά την Ημερομηνία λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινητου είσαστε ανασφάλιστοι

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και φορείς που τους εκπροσωπούν, για την αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να καταβάλλουν τα ασφάλιστρα κυρίως για το κλάδο αυτοκινήτου (αστική ευθύνη έναντι τρίτων) λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η επιδημία του κορονοϊού (αδυναμία πληρωμής λόγω έλλειψης χρημάτων ή αδυναμία πληρωμής λόγω περιορισμών στη μετακίνηση κ.λ.π.). Μάλιστα ζητούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες παρατάσεις των προθεσμιών καταβολή των ασφαλίστρων.

Το nextdel.gr έχει τοποθετηθεί ήδη επ’ αυτού (δείτε εδώ) επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι αν η νομοθεσία, δηλαδή Υπουργείο Οικονομικών και Εποπτική Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) αλλάξει, τότε προφανώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ακολουθήσουν.         

                                                                                                     

Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες μεταθέτουν τις ημερομηνίες πληρωμής των ασφαλίστρων με εγκυκλίους που αποστέλλουν στους συνεργάτες τους. Ορισμένες όμως εξ αυτών ΣΩΣΤΑ, υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε παράταση καταβολής των ασφαλίστρων, πέραν της ημέρας που λήγει το συμβόλαια σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος είναι ανασφάλιστος και ότι η έναρξη ασφάλισης του επανέρχεται από την ημέρα που θα πληρώσει το συμβόλαιο.

Άλλες αποφεύγουν να το υπογραμμίζουν αυτό.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,  ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ΓΙΑ 16 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΤΙΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ.

ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.